ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un consilier municipal a ajuns în vizorul ANI cu o avere nejustificată de peste 2 milioane de lei

10:33 | 24.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Autoritatea Națională de Integritate /ANI/ a anunțat astăzi că a constatat în declarația de avere pentru anii 2016-2022 a unui consilier municipal o diferență nejustificată de 2.844.032 lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, dacă actul emis de inspectorii ANI va rămâne definitiv, va fi sesizată autoritatea competentă în vederea încetării mandatului de consilier. De asemenea consilierul riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică, pe o perioadă de 3 ani.

Totodată, ANI va transmite prezenta cauză în instanța de judecată spre examinare, în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate. În vederea determinării existenței elementelor unei infracțiuni, actul de constatare și informațiile acumulate în cadrul controlului urmează a fi remise organului de urmărire penală conform competenței.

Consilierul poate contesta actul de constatare, care la momentul actual nu este definitiv.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!