ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Circa 3 000 de locuri vacante au fost expuse la un târg deschis în capitală

11:43 | 24.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Peste 50 de angajatori oferă circa 3 000 de locuri de muncă la un târg organizat astăzi în capitală. La eveniment sunt invitate persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, inclusiv refugiații din Ucraina, transmite MOLDPRES.

Angajatorii, care activează în diferite ramuri ale economiei, prezintă ofertele de muncă pentru specialități precum: manageri, programatori, economiști, psihologi, polițiști, specialiști în instituții publice, casieri, bucătari, cofetari, conducători troleibuze, lăcătuși auto, conducători auto, operatori de interviu pentru sondaje sociologice, muncitori calificați în construcție și muncitori necalificați etc.

La deschiderea evenimentului, secretarul de stat al Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Felicia Bechtoldt, a specificat că târgul prezintă oportunități atât pentru angajatori, cât și pentru persoanele ce se află în căutarea unui loc de muncă. „Ministerul oferă, prin intermediu Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), subvenții pentru angajatori și șomeri. Totodată, vă încurajăm să beneficiați de activitățile de ghidare în carieră și cursurile de formare profesională. Aceste măsuri vin să sprijine eforturile autorităților și să faciliteze angajarea persoanelor în câmpul muncii”, a spus Felicia Bechtoldt.

La rândul său, directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a menționat că evenimentul are scopul de a corela cererea și oferta pe piața muncii. „Mulțumim angajatorilor că au dat curs invitației noastre. Totodată, mulțumim instituțiilor de învățământ că au venit cu ofertele educaționale. Vă dorim să aveți discuții productive cu angajatorii. ANOFM are un spectru larg de servicii care au scopul de a facilita angajarea în câmpul muncii, de aceea vă îndemnăm să vă adresați la subdiviziunile teritoriale ale agenției pentru a primi suportul necesar pentru angajare”, a afirmat Raisa Dogaru.

La târg, persoanele pot discuta cu angajatorii despre locurile de muncă libere și condițiile de ocupare a acestora, pot prezenta CV-ul şi stabili interviuri de angajare.

La fel, Direcția generală ocuparea forței de muncă a municipiului Chișinău a pus la dispoziție informații despre 5 000 de oferte de muncă înregistrate în baza de date și acordă servicii de intermediere. În cadrul târgului sunt prezente 25 de instituții de învățământ, care oferă informaţii privind serviciile de formare profesională, inclusiv meseriile/profesiile privind instruirea adulților. Totodată, tinerii au posibilitatea să se descopere prin programul Cognitrom Carieer Planner pentru a-și identifica abilitățile, interesele și valorile principale în muncă.

Târgul se va desfășura până la ora 14:00, la Palatul Republicii, str. Maria Cebotari, 16.

De asemenea, ANOFM organizează în perioada 22-28 mai un târg online al locurilor de muncă, pe adresa: www.e-angajare.md.

img23004172

img23004172

img23004172

img23004172

img23004172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!