ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul pentru Egalitate marchează 10 ani de activitate

14:59 | 24.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a participat astăzi la Conferința internațională, prilejuită de marcarea a 10 ani de activitate a Consiliului pentru Egalitate, cu genericul „Instituțiile de egalitate: noi standarde, noi provocări", transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

La eveniment au participat șeful delegației Uniunii Europene în țara noastră, Janis Mazeiks, Giulia Re, șefa Oficiului Consiliului Europei la Chișinău, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, și Yan Feldman, președintele Consiliului pentru egalitate.

În cuvântul său de salut, șeful Guvernului a evidențiat importanța implicării întregii societăți în respectarea drepturilor omului, dar și în promovarea egalității și nediscriminării. 

„Astăzi, marcăm cea de-a 10-a aniversare a Consiliului pentru Egalitate. Mă bucur că noi, ca societate, ne-am mobilizat să protejăm drepturile omului și să progresăm pe agenda legislativă și cea instituțională. La fel ca și în țările europene, dreptul la egalitate este recunoscut și promovat în contextul multor instrumente internaționale și în conformitate cu legislația țării noastre. E necesară mobilizarea tuturor în modalitatea de a schimba cultura și percepția societății. Să fim capabili să-i respectăm pe toți cetățenii, indiferent de opțiunile lor sociale sau culturale. Trebuie să fim o societate unită, implicată și responsabilă”, a subliniat prim-ministrul Dorin Recean.

În cadrul evenimentului s-a vorbit despre măsurile și acțiunile întreprinse pentru a preveni și combate fenomenul discriminării, precum și despre provocările actuale și perspectivele de viitor. Vorbitorii s-au referit și la imperativitatea de a consolida parteneriatul dintre actorii guvernamentali și societatea civilă, astfel încât să se asigure o mai bună protecție a victimelor și grupurilor vulnerabile.  

Consiliul pentru Egalitate a fost înființat în anul 2013 ca autoritate publică autonomă, imparţială şi independentă, având un rol esențial în promovarea egalității și combaterea discriminării și intoleranței în Republica Moldova.

Foto: Guvern

img23004186

img23004186

img23004186

img23004186

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!