ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova a achiziționat opt mii de flacoane de vaccin contra hepatitei B

10:14 | 25.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a alocat peste 260 de mii de lei pentru procurarea a opt mii de flacoane de vaccin recombinat pentru profilaxia hepatitei virale B. Banii au fost direcționați din fondul măsurilor de profilaxie al CNAM, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNAM, serul este de producție indiană, corespunde cerinţelor Organizației Mondiale a Sănătății şi e prevăzut pentru vaccinarea persoanelor adulte.

Cele opt mii de flacoane de vaccin au ajuns săptămâna trecută în ţara noastră, fiind recepţionate la depozitul naţional de vaccinuri din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică.

Foto: CNAM

img23004205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!