ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militari din cinci țări vor participa la un exercițiu multinațional „Bastion Aerian”

11:01 | 25.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Armata Națională va desfășura, în perioada 25 mai – 2 iunie curent, exercițiul internațional combinat pe domeniul apărării antiaeriene „Bastion Aerian-2023”, în scopul asigurării măsurilor de securitate pe perioada desfășurării celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene (CPE), comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, exercițiul va avea loc la centrele de instruire ale Armatei Naţionale și în regiunile adiacente și va reuni peste 200 de militari moldoveni, francezi, britanici, români și americani.  

Scopul exercițiului „Bastion Aerian – 2023”, care se desfășoară în premieră în țara noastră, este antrenarea subunităților de apărare antiaeriană ale Armatei Naționale și sporirea gradului de interoperabilitate între țările partenere participante la exercițiu. De asemenea, militarii vor asigura protecția antiaeriană ale obiectivelor desemnate în cadrul CPE.

Ministerul Apărării comunică că la antrenamente va fi implicată tehnica militară din dotarea Armatei Naționale, precum și cea a armatelor franceze, române și britanice.

Ministerul precizează că unitățile de transport militar vor intra în țara noastră în perioada 25-27 mai curent, prin punctul de trecere Leușeni. Unitățile de tehnică se vor deplasa pe traseul Leușeni – Chișinău - Baza de Instruire militară Bulboaca, fiind escortate de poliția militară rutieră.

Foto simbol

img23004210

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!