ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Plafonul minim de vârstă la angajare în funcțiile de subofițeri SIS a fost redus

15:20 | 25.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Inițiativa legislativă care prevede modificarea Legii privind statutul ofițerului de informații și securitate a fost votată astăzi în a doua lectură de Parlament, comunică MOLDPRES.

Astfel, a fost redus plafonul minim de vârstă la angajare în funcțiile de subofițeri până la 20 de ani, iar la angajare, candidații nu vor mai trebui să prezinte carnetul de muncă și cazierul judiciar.

De asemenea, un ofițer de informații va putea accede într-o funcție de conducere doar în cazul în care are o vechime de serviciu în funcția de ofițer de informații de cel puțin trei ani.

Documentul mai prevede anumite facilități pentru ofițerul de informații și securitate: locuință de serviciu care nu poate fi supusă privatizării sau compensarea cheltuielilor pentru închirierea unei locuințe. De asemenea, în cazul detașării sau numirii ofițerului de informații într-o funcție care implică schimbarea localității de domiciliu, fiecare membru al familiei va beneficia de o indemnizație în mărime de 50% din salariul de funcție al ofițerului de informații.

Foto: Parlament

img23004226

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!