ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a discutat cu directorul general pentru vecinătate şi negocieri privind extinderea UE, Gert Jan Koopman

16:51 | 25.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Agenda de reforme, progresele înregistrate în procesul de realizare a celor nouă recomandări ale Comisiei Europene, prioritățile Executivului în procesul de aprofundare a dialogului cu Uniunea Europeană au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu Gert Jan Koopman, directorul general pentru vecinătate și negocieri privind extinderea Uniunii Europene, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Prim-ministrul Dorin Recean a trecut în revistă prioritățile cu Uniunea Europeană pe segmentul de securitate și apărare, energie, transport, digitalizare, combaterea corupției și dezvoltarea capacităților administrației publice. Șeful Guvernului a vorbit și despre eforturile depuse pentru a crește reziliența și sustenabilitatea instituțiilor statului, dar și despre necesitatea atragerii investițiilor în economia națională.

„Deși ne confruntăm cu tot felul de crize, reușim să implementăm reformele necesare și să implementăm rezultatele așteptate de cetățeni și de partenerii noștri externi. Obiectivul nostru pe termen lung este să dezvoltăm economia, să creăm locuri de muncă și să sporim nivelul de bunăstare a populației. Vrem ca cetățenii noștri să aibă un trai decent și să se simtă acasă, oriunde în Europa”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

La rândul său, oficialul european a vorbit despre deschiderea Uniunii Europene în fortificarea sectorială a cooperării moldo-comunitare și a exprimat aprecieri pentru prima contribuție a Republicii Moldova la Pachetul de extindere în calitate de țară candidat.

„Suntem aici pentru că știm cât de mult munciți pentru a vă consolida statul de drept și pentru a vă apropia de standardele europene. Am discutat domeniile concrete: energie, comerț și o interconexiune mai bună cu UE. Suntem alături pentru a reuși în calea reformelor”, a adăugat Gert Jan Koopman.

Foto: Guvern

img23004231

img23004231

img23004231

img23004231

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!