ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Viziunea strategică privind asigurarea securității cibernetice a fost consultată public la Guvern

17:09 | 25.05.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 mai. /MOLDPRES/. Viziunea strategică privind asigurarea securității cibernetice a țării noastre a fost discutată astăzi în cadrul consultărilor publice, desfășurate în contextul elaborării Strategiei Securității Naționale. Experții din domeniul securității cibernetice, reprezentanți ai societății civile și instituțiilor guvernamentale, precum și cei ai mediului academic și privat, au vorbit despre acțiunile imediate și cele de lungă durată pentru sporirea rezilienței cibernetice a țării noastre, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Prezent la eveniment, prim-ministrul Dorin Recean a menționat că, odată cu declanșarea războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei, țara noastră a devenit ținta amenințărilor și atacurilor hibride. Pentru contracararea acestora, autoritățile se vor concentra pe consolidarea măsurilor de securitate cibernetică, protejarea cetățenilor și asigurarea unei funcționări corespunzătoare a infrastructurii critice.

„Securitatea cibernetică devine și mai importantă, odată cu extinderea agendei digitale a Guvernului. Prin urmare, este necesar să promovăm o cultură a securității cibernetice în întreaga societate, dar și să ne implicăm activ în colaborarea cu partenerii străini în domeniul securității cibernetice”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent Logsdon, a subliniat că țara sa va susține în continuare Republica Moldova în asigurarea securității cibernetice, opinând că acest domeniu este unul crucial în contextul în care statul nostru avansează în procesul de integrare în Uniunea Europeană.

Participanții la consultările publice au discutat despre parteneriatele internaționale în ceea ce privește securitatea cibernetică și măsurile luate de Guvern pentru amplificarea răspunsului la provocările din spațiul informațional. De asemenea, a fost analizat punctul de vedere al sectorului privat asupra securității cibernetice și modalitățile de îmbunătățire a schimbului de informații între sectorul public și cel privat în domeniul securității cibernetice. 

Foto: Guvern

img23004234

img23004234

img23004234

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!