ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca germană KfW oferă 10 mln de euro pentru realizarea subproiectului de canalizare în Cahul

10:33 | 26.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. Locuitorii din Cahul vor avea acces îmbunătățit la servicii calitative de canalizare. Asta după ce astăzi, la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) a fost semnat un Acord dintre Primăria municipiului Cahul, Agenția de Dezvoltare Regională Sud și Banca de Dezvoltare Germană KfW, transmite MOLDPRES.

Realizarea Acordului de suport pentru implementarea subproiectului „Inițiativa pentru canalizare Cahul”, în valoare de 10 milioane de euro, este parte a proiectului „Aprovizionarea cu apă și canalizare în Cahul”. Acesta prevede îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în raion prin extinderea sistemului de aprovizionare cu apă în municipiul Cahul.

De asemenea, este prevăzută construcția unei stații noi de captare a apei din râul Prut, construcția unei noi stații de tratare a apei potabile în Cahul, precum și extinderea sistemului de canalizare în municipiul Cahul, dar și în alte localități ale raionului, în funcție de disponibilitatea mijloacelor financiare.

Foto: MIDR

img23004254

img23004254

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!