ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turneele republicane de fotbal pentru copii „Guguță” și „Speranța” și-au desemnat câștigătorii

14:30 | 26.05.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 26 mai. /MOLDPRES/. În preajma Zilei Internaționale a Copiilor, a avut loc un spectacol fotbalistic tradițional destinat copiilor, organizat de Ministerul Educației și Cercetării (MEC) în colaborare cu Federația Moldovenească de Fotbal (FMF) și organele locale de specialitate în domeniul învățământului și sportului. Turneele republicane de fotbal pentru copii „Guguță” și „Speranța” s-au desfășurat pe stadionul „Zimbru” din Chișinău, transmite MOLDPRES.

Turneul „Guguță” se află la cea de a XVIII-a ediție. La competiție, primul loc a fost ocupat de echipa de la Liceul „Mihai Eminescu” din Bălți, locul doi – de echipa Liceului „Mihai Viteazu” din Chișinău, iar locul trei le-a revenit copiilor de la Școala nr. 12 din Tiraspol.  

Turneul pentru fete „Speranța” se află la ediția a VI-a. Câștigătoarele competiției din acest an au fost elevele de la gimnaziul nr. 19 din satul Elizaveta, Bălți. Locul doi a fost ocupat de Gimnaziul din satul Gherman, Ungheni, iar locul trei – de Gimnaziul nr. 31 din municipiul Chișinău.

La ceremonia de premiere a echipelor au fost prezenți reprezentanți ai MEC și FMF. Oficialii au mulțumit elevilor pentru participare și au subliniat importanța practicării fotbalului în instituțiile de învățământ, evidențiind nivelul bun de pregătire atât al fetelor, cât și al băieților participanți la turnee. 

La finalul competiției, toți participanții au primit medalii, diplome, cadouri din partea MEC, FMF și a partenerilor.

Foto: MEC

img23004271

img23004271

img23004271

img23004271

img23004271

img23004271

img23004271

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!