ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bulgaria se alătură Maratonului global de film al lui Sean Penn și Aaron Kaufman

16:03 | 26.05.2023 Categorie: Externe

Sofia, 26 mai. /MOLDPRES/. Bulgaria va participa la un maraton global al filmului documentar al lui Sean Penn și Aaron Kaufman, Superputerea, parte a inițiativei umanitate pentru libertate, a anunțat joi agenția Apra Porter Novelli, citată de BTA, preluat de MOLDPRES.

"Guvernul Ucrainei a salutat crearea unei noi organizații internaționale, Humanity for Freedom, fundație care sprijină curajul președintelui Volodymyr Zelenskyy și lupta Ucrainei împotriva autoritarismului", a explicat agenția. Organizația globală non-profit este condusă de strategul politic american Dane Waters și regizorul și producătorul de film de renume mondial Aaron Kaufman.

Inițiativa a fost lansată cu un eveniment global intitulat "72 de ore pentru libertate", care include difuzarea la nivel mondial a documentarului Superpower, co-regizat de Sean Penn și Kaufman. Filmul își propune să prezinte telespectatorilor oamenii pentru care luptă Fundația Humanity for Freedom și să prezinte eroismul președintelui ucrainean. Acesta va fi difuzat timp de 72 de ore între 6 și 8 iunie, pe șase continente, într-o serie de țări, inclusiv Bulgaria.

În 2022, în timpul ostilităților din Ucraina, Penn și Kaufman au vizitat țara de șase ori pentru a crea un portret documentar al lui Zelenskyy și al conducerii sale militare. Înainte de a fi complet finalizat, documentarul a fost selectat pentru a deschide Festivalul Internațional de film din Berlin (2023), unde a primit ovații în picioare și recenzii pozitive.

Foto: BTA

img23004278

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!