ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul pâinii a avut loc în satul Ostrets din nord-estul Bulgariei

17:38 | 27.05.2023 Categorie: Externe

Sofia, 27 mai. /MOLDPRES/. Peste 40 de invitați au participat la Festivalul pâinii desfășurat sâmbătă în piața din satul Ostrets, nord-estul Bulgariei. Evenimentul a avut loc sub sloganul "Nimeni nu este mai mare decât pâinea" (o zicală populară bulgară) și a atras zeci de gurmanzi, transmite BTA, preluat de MOLDPRES.

Festivalul pâinii a avut loc pentru prima dată în acest an. "Nu întâmplător spun bătrânii - dacă există pâine și sare, atunci există totul", au comentat localnicii.

Concursul a fost organizat în trei categorii și au participat oameni din localitate, din satele din apropiere și din municipiul Târgoviște (Bulgaria). Au fost prezentate produse din pâine caracteristice regiunii, precum și mâncăruri tipice de pâine ale diferitelor grupuri etnografice - banitsa, tutmanik, pâine rituală și pogacha.

"Participanții au muncit foarte mult, au depus străduință și creativitate. Ne-au îngreunat foarte mult decizia, este multă competiție", a declarat membrul juriului Ivelina Ilieva unui reporter BTA. Juriul care evaluează produsele și preparatele din pâine prezentate i-a inclus și pe specialiștii Mariyan Churchev și Svetlana Ivanova.

Organizatorii au oferit premii pentru câștigători și certificate pentru toți participanții.

Dansatorii de la Clubul Omaya din Târgoviște au prezentat dansuri populare, iar formația Vabelchanki a încântat publicul  cu cântece.

Foto: BTA

img23004298

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!