ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kievul a fost supus celui mai masiv atac cu drone de la începutul războiului

08:27 | 28.05.2023 Categorie: Externe

Kiev, 28 mai. /MOLDPRES/. Un bărbat a murit la Kiev după un atac "masiv" cu drone ruseşti, din cauza căderii de resturi ale acestor dispozitive asupra capitalei, a anunţat duminică primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, notează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

Kievul a fost supus în această noapte celui mai masiv atac cu drone de la începutul războiului. Autoritățile militare ale Ucrainei au anunțat că au fost doborâte 40 de drone la Kiev. În total, Ucraina a fost atacată cu 54 de drone, dintre care 52 au fost doborâte de antieriana ucraineană.

"În districtul Solomianskii al capitalei, din cauza căderii de resturi de drone în apropierea unei benzinării, o femeie de 35 de ani a fost internată în spital, iar un bărbat de 41 de ani a murit", a scris Kliciko pe Telegram.

Primarul a descris noul atac drept "masiv" şi a îndemnat populaţia să rămână la adăpost, avertizând împotriva noilor valuri de drone care lovesc Kievul "din mai multe direcţii deodată".

De asemenea, un incendiu a izbucnit la sediul unei companii din districtul Holosiivskii, a adăugat el.

Kliciko raportase la scurt timp după ora locală 02.00 (sâmbătă, 23.00 GMT) despre primele explozii, adăugând că acestea continuă.

Capitala ucraineană a fost vizată în mod regulat în luna mai. Şeful administraţiei civile şi militare locale, Serhii Popko, a numărat vineri "13 atacuri nocturne" de la începutul lunii. 

Foto: forces.net

img23004300

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!