ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul a comentat informațiile că unele întreprinderi beneficiază de prețuri speciale pentru consumul gazelor

12:56 | 29.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a comentat informațiile potrivit cărora unele întreprinderi beneficiază de prețuri speciale pentru consumul gazelor naturale. Oficialul a punctat că Guvernul monitorizează situația și va interveni, transmite MOLDPRES.

„Prețul actual la gazele naturale e dictat de necesitatea de a compensa devierile de preț și nu este echitabil ca această diferență de preț să fie acoperită doar de unele întreprinderi și de consumatorii casnici. O decizie în acest sens va fi luată miercuri de Comisia pentru Situații Excepționale. În același timp, așa cum am spus anterior, Guvernul caută furnizori alternativi și posibilități pentru a reduce costul la gazele naturale și sunt sigur că vom avea știri bune pentru toți consumatorii în cel mai scurt timp”, a afirmat Dorin Recean.

Recent, în presă au apărut informații potrivit cărora unele întreprinderi ar beneficia de prețuri speciale pentru consumul gazelor naturale. 

Energocom a anunțat acum câteva zile că, în acest an, urmează să facă achiziții de gaze la prețuri mai favorabile pe piață, din contul a 200 de milioane de euro oferiți de Guvernul Norvegiei și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Totodată, la începutul lunii mai, premierul Dorin Recean a afirmat că autoritățile lucrează pentru ca în maximum câteva luni să fie posibilă micșorarea tarifelor la gazele naturale, astfel încât „în noul sezon să intrăm cu tarife mai mici”. 

 

img23004319

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!