ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Percheziții la Chișinău și Hâncești într-un dosar de defrișare a peste 1 400 de arbori

14:28 | 29.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Procurorii au desfășurat 13 percheziții într-un dosar de defrișare ilegală a peste 1 400 de arbori din Hâncești, cu un prejudiciu de circa 680 mii de lei (aproximativ 34 mii de euro), transmite MOLDPRES.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției (IGP), descinderile au fost efectuate în localitățile Hâncești și Chișinău, inclusiv la o fabrică de paleți din raionul Hâncești. În cadrul acțiunilor, oamenii legii au depistat cantitățile de lemn fără acte de proveniență și au ridicat pentru cercetare documente contabile, registre neoficiale despre banii primiți și lemnul aflat în gestiune la întreprinderea de silvicultură din Hâncești.

Totodată, au fost depistate zeci de copii ale actelor de identitate a persoanelor presupus interpuse, prin intermediul cărora a fost decontat/comercializat lemnul, precum și procuri de la primărie pentru eliberarea/vânzarea lemnului către alte persoane.

Oamenii legii continuă investigațiile pentru a stabili toate circumstanțele cazului.

Foto simbol

img23004327

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!