ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PUN a decis fuzionarea cu PLDM

14:26 | 29.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Partidul Unității Naționale (PUN) a decis, în cadrul congresului extraordinar, fuzionarea cu Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM). Totodată, Alexandru Cimbriciuc a fost ales președinte al formațiunii, transmite MOLDPRES.

Într-o declarație comună, formațiunile au anunțat că „hotărârea de fuzionare s-a făcut ca urmare a necesității de întărire a polului românesc și european din Republica Moldova”.

„PLDM și PUN au demarat discuțiile pentru realizarea fuziunii și pregătirea programului politic pornind de la necesitățile economico-sociale și politice ale societății”, se menționează în document.  

De asemenea, PLDM a anunțat că salută decizia PUN de unificare, în vederea consolidării și dezvoltării vectorului românesc și de integrare europeană.  

Foto: nordnews.md

img23004328

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!