ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Autorității Naționale de Integritate

14:38 | 29.05.2023 Categorie: Comunicate

Lilian Chișca, noul președinte al ANI, a fost prezentat angajaților instituției

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Dl Lilian Chișca, după depunerea jurământului de investire în funcția de președinte al Autorității Naționale de Integritate (ANI), a fost prezentat vineri, 26 mai 2023, colectivului instituției.

Președintele Consiliului de Integritate, Dl Alexandru Coica a dat citire Decretului Președintelui Republicii Moldova, Dnei Maia Sandu, l-a felicitat pe Dl Lilian Chișca cu învestirea în funcție și i-a urat succes în activitatea profesională, asigurându-l de faptul că Consiliul de Integritate va continua să sprijine inițiativele și proiectele necesare în vederea exercitării eficiente a misiunii instituției stabilite de legislație.

Totodată, membrii Consiliului de Integritate, care au participat la evenimentul de prezentare, și-au exprimat gratitudinea față de activitatea desfășurată de Dl Lilian Chișca în calitate de vicepreședinte al ANI, subliniind rolul important pe care l-a avut în optimizarea proceselor gestionate. 

La rândul său, noul președinte al ANI a mulțumit pentru încrederea ce i-a fost acordată, menționând că, alături de echipa Autorității, va depune toate eforturile necesare în vederea asigurării integrității în exercitarea funcției publice sau funcției de demnitate publică și prevenirea corupției.

Dl Lilian Chișca a absolvit Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Studii Economice din Moldova, este magistru în drept internațional. Până a fi numit în funcția de președinte al ANI, a fost vicepreședinte al ANI. De asemenea, de-a lungul carierei sale profesionale a deținut diferite funcții în cadrul Comisiei Naționale de Integritate, Centrului Național Anticorupție și Camerei de Licențiere a Republicii Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!