ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O expoziție personală a pictoriței Valentina Brâncoveanu a fost deschisă la Biblioteca Națională

16:40 | 29.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională a Republicii Moldova a fost deschisă astăzi o expoziție personală de pictură a artistului plastic Valentina Brâncoveanu, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, lucrări pictate în ani diferiți, diferite anotimpuri ale anului, cât și în diferite locuri, surprind prin colorit, originalitate, măiestrie, dar mai ales prin sufletul luminos al artistei pe care vizitatorii îl regăsesc în tablouri. În expoziție sunt expuse și lucrări pictate în diverse locuri din Ucraina, vechi căsuţe pictate în peisajul orașului Chișinău.

Valentina Brâncoveanu s-a născut la 24 octombrie 1950 în orașul Chișinău. În 1971 a absolvit Colegiul de Arte Plastice „I. Repin” din capitală. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova (din 1985). A avut mai multe expoziții în țară și peste hotare. O parte din lucrările pictoriței se află în colecțiile Muzeului Național de Arte Plastice din Chișinău, în Muzeele de Artă din Klaipeda (Lituania), precum și în colecții particulare din Moldova, România, Bulgaria, Franța, SUA, Israel.

Expoziția va fi deschisă până la 31  august.

img23004331

img23004331

img23004331

img23004331

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!