ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bulgarii din R. Moldova au participat la un concurs de ortografie bulgară

16:53 | 29.05.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Un număr de 281 de persoane au participat la concursul "Dictare în limba bulgară", care a fost organizat în Republica Moldova cu ocazia Zilei Sfinților frați Chiril și Metodiu, a alfabetului, educației și culturii bulgare și a literelor slave, transmite BTA, preluat de MOLDPRES.

Anunțarea rezultatelor și înmânarea diplomelor și certificatelor câștigătorilor a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute la Ambasada Bulgariei la Chișinău.

"Ca urmare a acestei acțiuni, bulgarilor din diaspora din Moldova li s-a oferit posibilitatea nu numai de a-și arăta cunoștințele în limba lor maternă - bulgară, ci și de a-și dovedi încă o dată identitatea bulgară", a declarat Dr. Maria Delibaltova, specialist trimis de Ministerul bulgar al Educației în orașul Comrat, care a fost și președintele Comitetului pentru verificarea lucrărilor scrise.

Ea și-a exprimat speranța că, competiția, organizată pentru prima dată în acest an, va deveni o tradiție. Pe baza rezultatelor, juriul a decis câștigătorii.

La categoria 13-19 ani, primul loc a fost acordat Alinei Peyoglo. La categoria de peste 20 de ani a câștigat Maria Babova, studentă a Universității de Stat din Comrat. Un premiu de stimulare a fost acordat celei mai în vârstă participante - Ana Radova, în vârstă de 72 de ani, care nu a studiat vorbirea literară bulgară, au spus organizatorii.

Concursul a fost organizat de Direcția generală educație din orașul Comrat, Ambasada Bulgariei la Chișinău, ONG-ul "Comunitatea bulgară din Republica Moldova" și Asociația profesorilor bulgari din Moldova.

Foto: BTA

img23004332

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!