ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO O delegație a Universității Tehnice din Moldova a vizitat Universitatea Agricolă din China

17:03 | 29.05.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. O delegație condusă de prorectorul Universității Tehnice din Moldova, Vladislav Resitca, a efectuat recent o vizită de lucru la Universitatea Agricolă din China, unde a avut întrevederi cu conducerea instituției, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ambasadei chineze la Chișinău, în China delegația moldovenească a avut întrevederi cu prorectorul Universității Agricole, Du Taisheng.

În numele universității din China, Du Taisheng a salutat studenții și profesorii Universității Tehnice din Moldova și i-a invitat în țara sa pentru un schimb academic în vederea extinderii cooperării dintre cele două universități. El și-a exprimat speranța că cele două universități vor consolida cooperarea științifică, în special în domeniul științelor alimentației și medicinei veterinare, iar Universitatea Tehnică a Moldovei va lua în considerare posibilitatea unei potențiale cooperări cu institutul de cercetare al universității din Yantai.

La rândul său, Vladislav Resitca și-a exprimat recunoștința Universității Agricole din China pentru primirea călduroasă. În numele Universității Tehnice din Moldova, el a transmis salutări și și-a exprimat speranța pentru continuarea cooperării în viitor. Partea moldovenească a prezentat informații despre universitate, principalele sale realizări științifice și proiectele de cooperare internațională.

După întrevederea cu conducerea universității, delegația UTM a vizitat laboratorul Centrului de Inginerie pentru prelucrarea fructelor și legumelor și o fabrică pilot pentru producția de vin, unde au discutat cu mai mulți experți chinezi.

Foto: news.cau.edu.cn

img23004335

img23004335

img23004335

img23004335

img23004335

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!