ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Apărării a oferit detalii despre incidentul cu implicarea unor militari moldoveni aflați în misiunea KFOR

10:42 | 30.05.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Ministerul Apărării a venit cu precizări în legătură cu informațiile potrivit cărora militari moldoveni aflați în misiunea KFOR ar fi fost răniți în timpul ciocnirilor din nordul Kosovo, transmite MOLDPRES. 

Potrivit Ministerului Apărării, în scopul stabilizării situației din nordul regiunii Kosovo, subunitățile contingentelor din misiunea KFOR, inclusiv cel al Armatei Naționale, au fost implicate în acțiuni de control al mulțimii.

„În urma confruntărilor respective, doi militari moldoveni s-au ales cu echimoze. Ambii sunt în afara oricărui pericol, la fel ca și toți pacificatorii din contingentul moldovenesc. Militarii moldoveni au revenit în locul de dislocare permanent și își continuă misiunile conform mandatului”, a comunicat Ministerul Apărării.

Contingentul Armatei Naționale execută acțiuni specifice desfășurate în conformitate cu Rezoluția 1244 a Consiliului de Securitate ONU. Misiunea trupelor KFOR este de asigura securitatea tuturor comunităților în conformitate cu mandatul său stabilit de Rezoluția respectivă.

Autoritățile au precizat că sunt în permanentă legătură cu militarii noștri din contingentul KFOR-18 din Kosovo. 

Foto: army.md

img23004346

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!