ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul UE a aprobat dublarea asistenței financiare acordate Republicii Moldova

14:06 | 30.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. Consiliul Uniunii Europene a aprobat astăzi dublarea asistenței macrofinanciare acordate Republicii Moldova de la 150 milioane de euro până la suma de 295 mln de euro, transmite MOLDPRES.

În aprilie 2022, UE a decis să acorde Moldovei o asistență de 150 milioane de euro. Ulterior, asistența a fost suplimentată cu alte 145 de milioane de euro, ceea ce înseamnă o sumă totală de 295 de milioane de euro acordată Moldovei.

Asistența macrofinanciară a Uniunii are ca scop sprijinirea stabilizării economice și a agendei de reformă structurală a Republicii Moldova, completând resursele puse la dispoziție în cadrul acordului cu FMI, este specificat într-un comunicat de presă al Consiliului UE.

„Vom continua să sprijinim Moldova, inclusiv financiar. Având în vedere circumstanțele actuale, este oportun să dublăm fondurile pe care le punem la dispoziție Moldovei”, a precizat sursa citată.

După aprobarea deciziei de către Consiliul Uniunii Europene, europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că „Republica Moldova are nevoie urgentă de acești bani pentru a-și garanta stabilitatea economică și pentru a lua noi măsuri de sprijin pentru oameni”.

Din suma totală, 220 milioane sunt acordate sub formă de împrumuturi și 75 milioane sub formă de granturi.

Foto simbol 

img23004356

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!