ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol al unui teatru din Coreea de Sud va avea loc în capitală

14:09 | 30.05.2023 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. La Teatrul Național „Eugène Ionesco” va avea loc joi, 1 iunie, la ora 18.00, spectacolul ”Cameristele” de Jean Genet, în regia lui Hwang Woon Ki de la Cultural Production DOMO (Coreea de Sud) – povestea a două servitoare care slujesc o doamnă; o reprezentare în care ipostazele și stările psihologice ale personajelor se amestecă într-un tot halucinant. Evenimentul are loc în cadrul Festivalului Internațional al Artelor Scenice BITEI 2023, care se desfășoară la Chișinău până la 4 iunie, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, cele două servitoare mereu o imită pe doamna lor și visează să ajungă în poziția ei. Într-o zi, după ce s-au gândit la asta, ele decid să o ucidă pe stăpână. Cu toate acestea, totul revine la situația în care nu se știe cine este doamna și cine este camerista. Distribuția: Jeehyun Lee și Soyeon Won.

Seara aceleiași zile va continua, în cadrul Festivalului BITEI 2023, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” unde, începând cu ora 20.00, se va juca un spectacol al Teatrului Dramatic Profesional de Stat „Lado Meskhishvili” din Kutaisi (Georgia) – Vântul în plopi de Gerald Sibleyras, în regia lui Nino Maghlakelidze.

Vineri, 2 iunie, la ora 17.30, la Teatrul Național „Eugène Ionesco”, va avea loc un spectacol de dans Noja Noja al companiei Dancing Chuim (Coreea de Sud), în regia lui Jung Hana.

În aceeași zi, la 19.00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, va putea fi vizionat spectacolul ”Capcana” după Mihail Bulgakov, în regia lui Petru Hadârcă – o piesă care, prin soarta și opera lui Mihail Bulgakov, ne ajută să înțelegem ce se întâmplă astăzi, de ce s-a ajuns din nou la confruntarea dintre două lumi, dintre două modele diferite de organizare a vieții și societății.

img23004357

img23004357

img23004357

img23004357

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!