ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două linii de înaltă tensiune s-au deconectat. Localități din centrul și sudul țării au rămas fără lumină

14:20 | 30.05.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 30 mai. /MOLDPRES/. În dimineața zilei de astăzi, s-a deconectat avariat, urmare a lucrărilor efectuate, linia de înaltă tensiune de 400 kV Isaccea – Vulcănești. Ministerul Energiei a dat asigurări că linia va fi reconectată până la sfârșitul zilei, transmite MOLDPRES. 

Tot astăzi, din motive încă nestabilite, linia de înaltă tensiune de 330 kV Bălți - CHE Denostrovsk a fost deconectată. Linia s-a reconectat imediat, însă din cauza lipsei sarcinii în sistem, acesta a cedat, centrul și sudul țării rămânând fără energie electrică, a anunțat Ministerul Energiei.

În prezent, specialiștii Moldelectrica lucrează la reconectarea treptată a sistemului, proces care va dura până la două ore.

Foto simbol

img23004360

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!