ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Delegațiile participante la Summitul CPE au continuat să sosească la Chișinău în dimineața zilei de astăzi

11:53 | 01.06.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 1 iun. /MOLDPRES/. Mai multe delegații străine au sosit în dimineața zilei de astăzi la Chișinău pentru a participa la Summitul Comunității Politice Europene, organizat în premieră în țara noastră, transmite MOLDPRES.

Astfel, la Chișinău au sosit președintele Franței, Emmanuel Macron, Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola și președintele României, Klaus Iohannis. 

Totodată, pe Aeroportul Internațional Chișinău a aterizat și prim-ministrul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord Rishi Sunak, care a venit pentru prima oară în Republica Moldova.

Printre oficialii care au mai sosit astăzi la Chișinău se numără președinții Ucrainei, Serbiei, Bulgariei, Lituaniei, Greciei, Republicii Cipru precum și premierii Italiei, Ungariei, Norvegiei, Estoniei, Letoniei, Finlandei, Danemarcei, Cehiei, Croației, Sloveniei, Slovaciei, Spaniei, Suediei și Cancelarul Austriei.

Alte peste 20 de delegații străine au aterizat pe Aeroportul Internațional Chișinău în seara zilei de ieri. Printre oficialii sosiți ieri în Republica Moldova se numără președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borell, șeful diplomației europene Charles Michael, președinții Elveției, Bosniei și Herțegovinei, Azerbaidjanului, precum și prim-miniștrii Georgiei, Portugaliei, Belgiei, Armeniei, Maltei, Luxemburgului, Islandei.

img23004440

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!