ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bulgaria va distruge 1,4 milioane de doze de vaccin COVID-19

16:48 | 03.06.2023 Categorie: Externe

Sofia, 3 iun. /MOLDPRES/. Ministrul interimar al sănătății din Bulgaria, Assen Medjidiev, a declarat sâmbătă într-un interviu pentru televiziunea națională bulgară că aproximativ 1,4 milioane de doze de vaccin Pfizer/BIONTECH COVID-19 vor fi distruse. Medjidiev a comparat versiunea actuală a COVID-19 cu gripa obișnuită, transmite BTA, preluat de MOLDPRES.

Ministrul a subliniat că este un succes faptul că guvernul a pus Comisia Europeană să negocieze în numele său, cumpărând mai puține doze de la Pfizer. "Aceasta elimină obligația statului de a primi vaccinuri, pe care va trebui să le distrugă. Statul a economisit 188 milioane de leva pe vaccinuri, care altfel ar fi fost plătite în iunie și apoi distruse", a spus el. Acești bani vor fi folosiți acum pentru a construi un spital pentru copii, precum și un hotel și un centru de reabilitare, ambele pe lângă spitalul de copii.

Contractul renegociat dintre Pfizer și Comisia Europeană oferă Bulgariei opțiunea de a comanda noi doze atunci când este necesar și de a le plăti atunci când sunt livrate.

Ministrul a declarat că primele ambulanțe elicopter vor ajunge în Bulgaria mai devreme decât era planificat. Procedura de închiriere a elicopterelor a fost finalizată și a fost câștigată de o companie italiană. Primele două elicoptere închiriate sunt așteptate să sosească la sfârșitul lunii iunie sau la începutul lunii iulie. Totodată, primul elicopter achiziționat este așteptat să fie livrat în decembrie, iar anul viitor Bulgaria va primi încă două.

Foto: BTA

img23004505

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!