ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Centrului Naţional Anticorupţie

08:50 | 05.06.2023 Categorie: Comunicate

Sinteza CNA: ARBI a emis ordonanțe de sechestru pe bunuri de peste 5,4 milioane de lei, săptămâna trecută

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru, în baza delegațiilor Inspectoratului General al Poliției, pe 28 de bunuri, în valoare de peste 5,4 milioane de lei, săptămâna trecută. Printre acestea se numără o încăpere locativă, 5 terenuri agricole și 4 terenuri pentru construcție, 3 mijloace de transport, 3 construcții locative și 8 nelocative, dar și 4 capitaluri sociale. În prezent, ARBI are în examinare 124 de delegații pe 91 de cauze penale în privința a 195 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 10 expertize judiciare, în procedură fiind alte 72 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au pornit 3 cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 363 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 19 de proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 13 rapoarte de expertiză și 7 avize. În prezent, se lucrează pe 52 materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 5 analize operaționale și a inițiat 9 nouă, alte 69 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 12 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 62 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 4 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 36 de apeluri. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!