ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii urmează să achite impozitul pe bunurile imobiliare până pe 30 iunie

11:33 | 07.06.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 7 iun. /MOLDPRES/. Direcţia de colectare a impozitelor şi taxelor locale (DCITL) a capitalei a anunțat că termenul limită de achitare a impozitului pe bunurile imobiliare este 30 iunie curent, transmite MOLDPRES.

Astfel, DCITL a expediat deja în adresa cetățenilor, prin intermediul serviciilor poștale, avizele de plată la impozitul pe bunurile imobiliare. Totodată, deținătorii semnăturii electronice sau mobile pot accesa portalul https://sfs.md/ro/servicii/persoane_fizice și selecta opțiunea vizualizarea impozitului în baza fișei imobilului, respectiv își pot genera de sine stătător avizul de plată, vizualiza suma impozitului și imprima avizul pe suport de hârtie.

De asemenea, DCITL a anunțat că, începând cu anul 2021, nu se mai aplică reducerea de 15% pentru achitarea până la 30 iunie a sumei integrale a impozitului pe bunurile imobiliare calculat.

Onorarea obligației fiscale se face cu avizul de plată direct la oficiile poștale, oficiile bancare sau on-line prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice http://mpay.gov.md la selectarea serviciului „Achitarea impozitului pe bunurile imobiliare (cu aviz de plată)”. Totodată, avizele de plată pot fi eliberate la sediul DCITL, la prezentarea actului de identitate sau a împuternicirii legale.

Scutirea la impozitul pe bunurile imobiliare se acordă persoanelor de vârstă pensionară, iar conform Deciziei Consiliului Municipal Chișinău din decembrie 2022, scutirea a fost stabilită în mărime de 500 mii lei din valoarea estimată în scopul impozitării imobilului – domiciliu.

Foto simbol

img23004578

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!