ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Până la finele anului va fi reconstruit un pod peste râul Gârla Mare

11:33 | 09.06.2023 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 iun. /MOLDPRES/. Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) a anunţat astăzi că a fost desemnat câștigătorul pentru executarea lucrărilor de reconstrucție a podului de șosea peste râul Gârla Mare, poziționat pe drumul public R16 Bălți-Fălești-Sculeni-Ungheni, km 62,376, în satul Medeleni, comuna Petrești, din raionul Ungheni, transmite MOLDPRES.

Ofertantul desemnat câștigător va executa lucrările de reparație în baza unui proiect de execuție, cu o valoare de circa 13 milioane de lei (650 mii de euro), bani alocați din mijloacele fondului rutier. Termenul de finalizare a lucrărilor este prevăzut până la finele anului curent. 

“Lucrările incluse în cele şase luni contractuale prevăd reparația podului cu o lungime de 30,74 metri, cu lățimea de 7,0 metri, cu două benzi de circulație, trotuare, inclusiv și bariere metalice de protecție atât rutiere cât și pietonale, indicatoare rutiere, marcaje și alte elemente care conferă siguranță și confort la trafic. Proiectul prevede şi amenajarea dispozitivelor de acoperire a rosturilor de dilatație, lucrări de reparație a racordării podului cu rampele de acces, așternerea îmbrăcămintei din beton asfaltic”, rezumă ASD.

Foto simbol

img23004642

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!