ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Serviciului Fiscal de Stat

16:04 | 12.07.2023 Categorie: Comunicate

A fost modificată procedura de solicitare a certificatului privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat informează despre modificarea procedurii de solicitare a certificatului privind sumele TVA nerestituite pentru mărfurile exportate.

Conform noilor modificări la cadrul normativ, efectuate prin Ordinul SFS nr. 223/2023, certificatul poate fi eliberat la solicitarea agentului economic sau a Serviciului Vamal.

Solicitarea certificatului de la Serviciul Fiscal de Stat poate fi efectuată prin una din următoarele opțiuni:

- pe suport de hârtie - la orice subdiviziune a Serviciului Fiscal de Stat;

- în format electronic - prin intermediul poştei electronice [email protected].

Eliberarea certificatului se efectuează în termen de 3 zile lucrătoare din data depunerii solicitării pe suport de hârtie sau în format electronic - la adresa de e-mail a agentului economic, sau adresa electronică poștală instituțională a organului vamal de la care a parvenit solicitarea.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!