ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a avut o întrevedere cu Erin McKee, Administratoarea adjunctă a USAID

18:30 | 12.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 iul. /MOLDPRES/. Președintele Maia Sandu a vorbit astăzi despre modernizarea Republicii Moldova cu Erin McKee, Administratoarea adjunctă a Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) pentru Biroul Europa și Eurasia, a comunicat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

Șefa statului a mulțumit Guvernului Statelor Unite ale Americii pentru asistența de dezvoltare pe care o primim, de mai bine de trei decenii, prin intermediul USAID. Agenția a finanțat mai multe programe în diverse domenii: agricultură, sectorul energetic, educație, cultură, reforma justiției și combaterea corupției, dezvoltare locală. Proiectele sprijinite de USAID contribuie la dezvoltarea economiei și susținerea antreprenorilor moldoveni, ajutându-i să crească potențialul de producție și de export către piețele dezvoltate și să-și sporească câștigurile. 

Interlocutorii au discutat și despre cum Republica Moldova poate deveni independentă energetic prin conectarea țării la sistemele europene energetice și prin diversificarea surselor de obținere a energiei. Astfel, administrația de la Washington va aloca țării noastre resurse nerambursabile în valoare de 300 de milioane de dolari americani, conform acordului semnat la 30 iunie 2023.   

Președintele a salutat solicitarea USAID către Congresul SUA de a oferi mai multă asistență pentru Moldova și cetățenii noștri. Șefa statului a mulțumit pentru sprijinul constant oferit de către USAID și a reafirmat angajamentul nostru ferm în continuarea transformărilor care să asigure un viitor prosper și pașnic tuturor cetățenilor. 

Foto: Președinție

img23005565

img23005565

img23005565

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!