ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu s-a întâlnit cu președintele Bundestagului Germaniei, Bärbel Bas

08:20 | 13.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Șefa statului a avut ieri, la Chișinău, o întrevedere cu președinta Bundestagului Republicii Federale Germania, Bärbel Bas. Aceasta este a doua vizită a unui șef al Bundestagului în Moldova de la stabilirea relațiilor diplomatice între țările noastre, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul prezidențial de presă.

În cadrul întrevederii, președintele Maia Sandu a declarat că Germania este un partener important și fidel al Republicii Moldova. „Investițiile germane asigură locuri de muncă pentru mii de moldoveni. Germania finanțează proiecte de asigurare cu apă și canalizare în mai multe localități din țară, și proiecte de sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii. Iarna trecută, Germania a contribuit cu 40 milioane de euro la Fondul de reducere a vulnerabilității energetice din care au fost oferite compensații pentru achitarea facturilor la energie”, a menționat președintele. La fel, șefa statului a subliniat că, de curând, a fost anunțat un ajutor nerambursabil adițional pentru proiecte de producere a energiei regenerabile și de eficientizare energetică. Aceste proiecte și multe altele înseamnă beneficii concrete pentru cetățenii noștri. 

Partenerii germani ne ajută să fortificăm sectorul de apărare și cel al afacerilor interne, pentru a oferi mai multă siguranță cetățenilor noștri. De asemenea, Germania susține obiectivul nostru de integrare europeană și ne ajută să consolidăm capacitățile instituțiilor statului pentru a avansa mai rapid pe această cale. „I-am mulțumit președintei Bas pentru cooperarea excelentă și mi-am exprimat convingerea că, cu susținerea Germaniei și a altor state democratice, țara noastră va rămâne parte a lumii libere, pentru a putea asigura pace și bunăstare cetățenilor săi”, a spus președintele Maia Sandu.

Foto: Președinție

img23005571

img23005571

img23005571

img23005571

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!