ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANOFM acordă servicii de preconcediere persoanelor care urmează a fi disponibilizate

12:42 | 13.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) acordă servicii de preconcediere persoanelor care urmează a fi disponibilizate. Măsura este implementată pentru a nu permite trecerea acestora în şomaj sau pentru a se reîncadra cât mai rapid în câmpul muncii, transmite MOLDPRES.

Serviciile sunt destinate persoanelor care urmează să fie disponibilizate din cauza schimbărilor din cadrul organizaţiei, inclusiv lichidarea, reorganizarea sau reprofilarea unităţii. Astfel, în cazul în care persoana cunoaşte că urmează a fi disponibilizată, ea se poate adresa la una din subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă: https://anofm.md/ro/subdiviziuni/.

Directorul ANOFM, Raisa Dogaru, a subliniat că în cadrul subdiviziunilor, cetățeanul va primi informaţii despre prevederile legale referitoare la asigurarea de şomaj, serviciile și măsurile active de ocupare a forței de muncă. „La fel, va primi informaţii privind locurile de muncă vacante şi condiţiile de ocupare. Totodată, persoana va fi instruită privind modalitățile de căutare a unui loc de muncă și va primi informații despre posibilitățile de formare profesională”, a spus Raisa Dogaru.

De asemenea, în cazul disponibilizării angajaților, agentul economic este obligat să informeze, în scris, Subdiviziunea teritorială pentru ocuparea forței de muncă despre posibila concediere a fiecărui salariat în parte.

Persoanele și angajatorii pot primi informații suplimentare privind măsurile oferite la subdiviziunile teritoriale pentru ocuparea forței de muncă (https://anofm.md/ro/subdiviziuni) sau pot suna la Centrul de Apel al ANOFM – 0 8000 1000.

Foto: ANOFM

img23005583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!