ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Messi a sosit în Florida înainte de semnarea contractului cu Inter Miami

13:29 | 13.07.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Starul mondial al fotbalului, argentinianul Lionel Messi, a sosit marţi în Florida în vederea semnării contractului său cu clubul Inter Miami, conform televiziunii americane ESPN, comunică MOLDPRES cu referire la Agerpres.

Argentinianul a sosit la bordul unui avion privat pe micul aeroport din Fort Lauderdale, deplasându-se apoi la stadionul lui Inter Miami.

Fanii s-au adunat în faţa stadionului încă de la primele ore ale dimineţii de marţi, anticipând sosirea vedetei, care urmează să semneze un contract pe doi ani şi jumătate, în schimbul a 60 milioane dolari pe an.

Inter Miami a anunţat că îl va prezenta oficial pe Leo Messi pe 16 iulie, pe stadionul său, în cadrul evenimentului numit "The Unveil".

Superstarul argentinian ar putea debuta la noua sa echipă, Inter Miami, pe data de 21 iulie. Într-un interviu acordat luna trecută publicaţiei Miami Herald, Jorge Mas, coproprietar al clubului, a declarat că Messi este posibil să joace primul său meci pentru Inter contra clubului mexican Cruz Azul în cadrul Cupei Ligilor (Leagues Cup), o competiţie nord-americană organizată în asociere de MLS şi Federaţia mexicană de fotbal.

În vârstă de 36 de ani, Lionel Messi este considerat de mulţi specialişti cel mai bun fotbalist din istorie. El a cucerit în total 43 de trofee, la nivel de club şi echipă naţională, cele mai multe dintre ele cu FC Barcelona, formaţie la care a evoluat între 2004 şi 2021, când a plecat la PSG.

În palmaresul său figurează, între altele, zece titluri de campion în Primera Division, şapte Cupe ale Spaniei, patru Ligi ale Campionilor şi trei Cupe Mondiale ale cluburilor, toate câştigate alături de Barca. El a fost campion al Franţei în ambele sezoane petrecute la Paris Saint-Germain, cu care a obţinut şi un Trofeu al Campionilor (Supercupa Franţei).

În luna decembrie 2022, Messi a reuşit să-şi îndeplinească marele vis al carierei, acela de a câştiga Cupa Mondială cu selecţionata Argentinei, după o finală pierdută în 2014.

Publicaţia Miami Herald, citând o sursă, a dezvăluit că Messi are un contract pe doi ani şi jumătate în valoare de 60 de milioane de dolari pe an. Contractul ar prevedea, de asemenea, o participare la capitalul clubului la finalul carierei sale de jucător.

img23005586

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!