ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

14:27 | 13.07.2023 Categorie: Comunicate

Ministra Justiției a avut o întrevedere cu ambasadoarea Republicii Croația în Republica Moldova, cu sediul la București

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Reforma justiției și combaterea corupției în instituțiile statului, implementarea măsurilor propuse de Comisia Europeană privind cererea de aderare a țării noastre la UE, experiența Croației privind procesul de integrare europeană. Acestea au fost principalele subiecte discutate astăzi, la întrevederea ministrei Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, cu ambasadoarea Republicii Croația în țara noastră, cu sediul la București, Marija Kapitanović.

Veronica Mihailov-Moraru a făcut o scurtă prezentare a reformelor inițiate de Ministerul Justiției și susținute de către actualul Guvern. „Prioritățile setate pentru perioada imediat următoare sunt: finalizarea procesului de evaluare a candidaților la funcția de membru în colegiile CSM și CSP (pre-vetting), demararea procesului de evaluare externă a judecătorilor CSJ, iar ulterior a tuturor judecătorilor și procurorilor (vetting), fortificarea instituțiilor anticorupție, mecanismul de confiscare civilă, planul de acțiuni de deoligarhizare ș.a. Apreciem deschiderea din partea Croației de a ne susține în parcurgerea drumului spre integrarea în UE”, a menționat ministra Justiției.

În context, ambasadoarea Marija Kapitanović a reiterat că țara sa este deschisă să ofere asistență și suport Republicii Moldova, mai ales pe domeniul alinierii la standardele comunității europene.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!