ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alexandru Ursu a fost numit în funcția de director al ANRE

15:31 | 13.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Alexandru Ursu a fost numit astăzi în funcția de director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE). Un proiect de hotărâre în acest sens a fost adoptat de Parlament, cu 53 de voturi, transmite MOLDPRES.

Alexandru Ursu a devenit câștigător al concursului public pentru selectarea candidatului la această funcție, acumulând punctajul maxim la proba interviu.

El a fost numit în funcție pentru un mandat de 6 ani. Decizia intră în vigoare la data adoptării.

Alexandru Ursu a absolvit Universitatea Tehnică a Moldovei, Facultatea de Energetică, este de profesie inginer. De mai mulți ani activează la ANRE, inclusiv, pe parcursul ultimului an, ca șef al Departamentului gaze naturale și energie termică.

Consiliul de administrație al ANRE este format din cinci directori, numiți în funcție de către Parlament, pe bază de concurs.

Foto: Parlament

img23005595

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!