ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, în discuții cu aleșii locali din Rezina

17:10 | 13.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Consolidarea eforturilor administrației publice centrale și locale în vederea accelerării dezvoltării regionale a țării, importanța valorificării surselor financiare disponibile pentru modernizarea infrastructurii și creșterea calității serviciilor prestate cetățenilor au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu reprezentanții administrației publice locale și ai serviciilor desconcentrate din raionul Rezina, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Executivului a menționat că autoritățile rămân concentrate pe avansarea procesului de integrare europeană, iar accesul la resursele europene ajută Guvernul să construiască un stat rezilient, cu instituții independente, economie performantă și o societate mai rezilientă. 

„Creșterea economică și bunăstarea ne așteaptă la etapa de preaderare a țării, atunci când vom beneficia de fonduri adiționale care vor contribui la îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor și dezvoltarea comunităților noastre. De aceea, este important să ne mobilizăm pentru a livra pe cele 9 recomandări ale Uniunii Europene. Avem, împreună, un angajament ireversibil față de cetățeni, cel de a construi Europa aici, acasă”, a spus premierul Dorin Recean.

Reprezentanții autorităților publice locale au vorbit despre necesitățile de finanțare în diverse domenii, subliniind oportunitățile pe care le oferă, în acest sens, programul „Satul European”. Potrivit prim-ministrului Dorin Recean, autoritățile examinează posibilitatea de a aloca resurse suplimentare în vederea lansării unui nou apel de proiecte. Până atunci însă, Guvernul va ajuta la instruirea și stimularea creării unor echipe de scriere a proiectelor pentru a atrage investiții suplimentare în raioanele țării.

În același timp, au fost discutate subiecte privind salarizarea administrației publice locale, revizuirea impozitului pe imobil, reparația drumurilor din localități și construirea unui gazoduct de presiune înaltă. De asemenea, a fost abordată problema din domeniul asistenței sociale. Potrivit prim-ministrului, acest sistem trebuie revăzut, astfel încât să fie țintite mai bine categoriile de persoane beneficiare, iar oamenii să fie încurajați să se încadreze în câmpul muncii. „Contribuția administrației publice locale este importantă în acest proces”, a subliniat premierul Dorin Recean.

Foto: Guvern 

img23005600

img23005600

img23005600

img23005600

img23005600

img23005600

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!