ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O Secţie de medicină fetală a fost deschisă la Chişinău cu ajutorul Greciei

17:27 | 13.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. O Sectie de medicină fetală la Institutul de Cercetări Științifice pentru Sănătatea Mamei și Copilului din Chișinău a fost inaugurată pe 7 iulie, în cadrul Programului de Medicină Fetală 2022-2025 în Moldova, implementat de Fundația de Medicină Fetală în cooperare cu Ministerul Afacerilor Externe al Greciei, transmite MOLDPRES.

La eveniment au participat ministrul Sănătății al Republicii Moldova, Ala Nemerenco, ambasadorul Greciei la București, cu dublă acreditare pentru Chișinău, Sofia Grammata, cu participarea online a profesorului Kypros Nicolaides, de la Fundația de Medicină Fetală (FMF) Londra.

FMF a acoperit cheltuielile pentru reamenajarea Sectiei de medicină fetală și dotarea acesteia cu mobilier și două aparate moderne de ultrasunet cu tehnologii de ultimă generație, însoțite de trei calculatoare și soft-uri pentru control prenatal.

“În perioada 7-8 iulie 2023, a fost desfășurat primul seminar de formare privind aplicarea noilor metode de control prenatal și medicină fetală de către patru medici trimiși la fața locului de FMF (care a acoperit integral cheltuielile de deplasare și cazare, precum și cele de alimentație pentru medicii moldoveni şi care au participat la seminar). Numărul participanților a fost semnificativ, atât la cursul teoretic (120), cât și la pregătire practică (25)”, indică FMF.

Acest program este implementat în cadrul Memorandumului de Înțelegere semnat în decembrie 2022 de ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, fostul ministru al Afacerilor Externe al Republicii Elene, Nikolaos Dendias, și fondatorul-președinte al Fundației pentru Medicină Fetală, profesorul Kypros Nicolaides.

Foto simbol

img23005601

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!