ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Recean, în vizită la Centrul social din Horodiște, Rezina

17:47 | 13.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Aflat în vizită de lucru în raionul Rezina, premierul Dorin Recean a fost și la Centrul social pentru copii „Vent D’Est”, din satul Horodiște, creat de cetățeanul francez Thierry Ernst în clădirea fostei școli din localitate, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Pentru prima dată, Thierry a vizitat țara noastră acum 30 de ani, dar deja de 12 ani s-a stabilit definitiv cu traiul la Horodiște.

Și-a deschis o fabrică artizanală „Fromage – fabricat în Moldova” și produce cașcaval după rețete franceze tradiționale. Pentru a îmbunătăți condițiile de viață ale familiilor dezavantajate și a dezvolta spiritul antreprenorial social în localitate, Thierry cumpără lapte de la oamenii din sat la un preț mai mare decât cel de piață.  

Antreprenorul francez desfășoară mai multe proiecte comunitare și de ajutor umanitar în localitate. Și-a propus să renoveze și câteva case abandonate din sat pentru a le transforma în pensiuni turistice.  

„Istoria lui Thierry este una inspirațională: un francez îndrăgostit de Moldova care sprijină comunitatea locală, promovează produsele tradiționale și artizanale, evidențiază frumusețea țării și stimulează spiritul antreprenorial al localnicilor. Acesta demonstrează că Moldova oferă numeroase oportunități, inclusiv pentru străinii care au descoperit țara noastră”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean. 

Săptămânal, Thierry Ernst prelucrează circa 500 de litri de lapte și produce mai multe tipuri de cașcaval, dar și gemuri, pe care le vinde la târgurile din Chișinău, la festivaluri și expoziții. 

Foto: Guvern

img23005602

img23005602

img23005602

img23005602

img23005602

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!