ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean: „Imboldul pe care îl dăm turismului intern ne va ajuta să dezvoltăm economiile locale”

18:07 | 13.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean și-a încheiat vizita în raionul Rezina la Țâpova, unde în anul 2021, într-o zonă pitorească, a fost deschisă pensiunea Muze care are 6 angajați și poate găzdui circa 40 de persoane, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Construcția pensiunii a durat peste 7 ani, fiind o investiție a familiei Irina și Alexandru Postică. Revenind de peste hotare, Alexandru Postică a decis să valorifice potențialul turistic al localității, de unde pornesc mai multe trasee spre cascade și mănăstire, iar, în prezent, pensiunea, se bucură de o mare popularitate printre turiștii din străinătate. Aici se desfășoară și proiecte sociale, programe de reabilitare și de învățământ.  

Pensiunea dispune de 14 camere pentru cazare, un restaurant și o sală de conferințe, iar la parter, poate fi vizitată expoziția pictorului Pavel Taruta. De asemenea, în timpul apropiat, urmează a fi amenajat un bazin și un teren de joacă pentru copii. Pensiunea folosește energie regenerabilă, implementează sisteme de reciclare și adoptă politici de reducere a deșeurilor. 

„Prin munca pe care o faceți, oferiți experiențe autentice pentru toți vizitatorii și aduceți o contribuție valoroasă la conservarea tradițiilor și patrimoniului local. Imboldul pe care îl dăm turismului intern ne va ajuta să dezvoltăm economiile locale”, a spus premierul Dorin Recean. 

Prim-ministrul a discutat cu proprietarii pensiunii despre necesitatea îmbunătățirii serviciilor de infrastructură, pentru ca traseele turistice să fie mai accesibile și, ca rezultat, mai frecventate.  

La finalul vizitei, prim-ministrul Dorin Recean a susținut declarații de presă în care a făcut bilanțurile aflării sale în raionul Rezina. 

Foto: Guvern

img23005603

img23005603

img23005603

img23005603

img23005603

img23005603

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!