ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO Un Centru maternal de plasament pentru mamă și copii a fost deschis la Chișinău

19:08 | 13.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 13 iul. /MOLDPRES/. Un Centru maternal de plasament pentru cuplul mamă-copii cu vârsta mai mare de 6 ani a fost deschis astăzi în municipiul Chișinău. Acesta va oferi adăpost și asistență specializată pentru mamele și copiii care au nevoie de protecție și siguranță, informează MOLDPRES.

Centrul a fost inaugurat cu suportul primăriei capitalei, în parteneriat cu UNICEF Moldova și Ambasada Franței la Chișinău. Serviciul este gratuit și oferă siguranță și confidențialitate beneficiarilor. Acesta vine în sprijinul femeilor cu copii cu vârsta mai mare de 6 ani, aflate în situații de dificultate.

Serviciul este gestionat de Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului din municipiul Chișinău. Solicitanții serviciilor Centrului maternal pot fi mame solitare, mame minore, victime ale violenței în familie sau ale traficului de ființe umane, mame care vin din familii cu venituri mici, mame cu copii care nu au o locuință și se află în situații ce prezintă un risc major pentru siguranța și sănătatea copilului.

De asemenea, beneficiarii Centrului maternal pot fi cupluri mamă-copii refugiați din cauza războiului din Ucraina.

Centrul lucrează 24/24 și poate găzdui concomitent șapte cupluri mamă-copil, pentru o perioadă de șase luni, cu posibilitatea de prelungire a plasamentului pentru încă șase luni în caz de necesitate.

Începând cu 1 octombrie curent, autoritățile locale vor asigura activitatea centrului din contul bugetului municipal.

Foto: primăria capitalei

img23005606

img23005606

img23005606

img23005606

img23005606

img23005606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!