ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ex-premierul Natalia Gavriliţa va candida pentru funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale

09:51 | 14.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, a anunţat astăzi că a decis să depună dosarul pentru funcția de membru al Consiliului de Supraveghere al Băncii Naționale, transmite MOLDPRES.

„Cred că experiența și abilitățile mele vor fi utile anume în această funcție. Am decis să mă dedic de acum încolo dezvoltării economice a țării noastre dintr-o funcție tehnică, dar foarte importantă pentru stabilitatea macro-financiară a Republicii Moldova”, a scris ex-premierul pe pagina sa dintr-o reţea de socializare.

Totodată, Gavriliţa a explicat că în cazul în care va promova acest concurs, va fi obligată de lege să renunțe la orice afiliere politică, inclusiv să-şi suspende calitatea de membru al PAS.

„E o decizie grea pe care mi-o asum. Totodată, voi rămâne în continuare alături de cetățeni, veghind ca activitatea Băncii Naționale să fie cât mai eficientă, transparentă și credibilă”, a menţionat Natalia Gavriliţa.

Guvernul condus de Natalia Gavrilița a activat din august 2021 până în februarie 2023. Anterior, în Executivul condus de Maia Sandu ea a deţinut funcţia de ministru al Finanţelor.

img23005615

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!