ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Asociația Techsoup lansează ediția 2023 a iniţiativei de programare pentru tineri "Meet and Code"

10:26 | 14.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Asociația Techsoup lansează ediția din acest an a iniţiativei "Meet and Code", ce transformă limbajul de programare și tehnologia într-o experiență educativă pentru copii și adolescenți din România și Republica Moldova. Asociațiile moldovenești care vor să desfășoare activități de programare sau pentru dezvoltarea altor abilități digitale ale tinerilor pot aplica pentru o microfinanțare până pe 13 septembrie 2023, transmite MOLDPRES. 

“Peste 20 de mii de copii și tineri din România și R. Moldova au folosit dispozitive digitale și linii de cod într-un mod creativ prin intermediul programului: de la simularea unei călătorii pe lună, crearea de personaje de povești și jocuri, la construirea de proiecții pentru orașele viitorului. Mai mult, unii dintre ei au folosit chiar roboți pentru a aborda și a căuta soluții la problemele sociale și climatice din comunitățile lor. Microfinanțările "Meet and Code" sunt disponibile pentru organizațiile non-profit, inclusiv asociații de părinți, elevi, profesori etc. Fiecare organizație poate primi maximum trei granturi, a câte 300 de euro, cu condiția ca cele trei activități să fie diferite”, indică Asociația Techsoup.

Până în acest an, 213 ONG-uri au realizat 519 activități educaționale de programare și tehnologie care au ajuns la circa 21 de mii de copii și tineri în cadrul programului coordonat în România și Republica Moldova de către Asociația Techsoup.

Meet and Code este cea mai mare inițiativă europeană axată competențe digitale pentru copii și tineri, aliniată cu inițiativa Comisiei Europene, Europe Code Week (EU Code Week).

Inițiativa este organizată și coordonată european de Haus des Stiftens și TechSoup Europe. În România, unde este la a VII-a ediție, și în R. Moldova, unde este la a II-a ediție, programul este coordonat de către Asociația Techsoup. În acest an, programul este susținut de Amazon și SAP în toate cele 25 de țări europene partenere.

Foto: Techsoup

img23005618

img23005618

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!