ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean va propune luni noi candidaturi în locul miniștrilor care și-au anunțat demisia

11:32 | 14.07.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean a anunțat că luni va propune președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu noile candidaturi la conducerea a trei ministere, șefii cărora și-au anunțat demisia, transmite MOLDPRES. 

Decizia a fost anunțată după ce trei miniștri din Guvernul condus de Dorin Recean au demisionat. Aceștia sunt ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală și ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija.

„Anunț că trei miniștri și-au depus ieri mandatul. Mulțumesc domnului Topală. Reforma universitară pe care  a conceput-o și a implementat-o începe să aducă rezultate. Mulțumesc ministrei Revenco. Aceasta a avut o contribuție esențială atunci când a preluat gestionarea crizei refugiaților, a gestionat situații complexe, a pus bazele transformărilor necesare pentru Ministerul Afacerilor Interne. Mulțumesc Liliei Dabija, care a asigurat modernizarea a peste 300 km de drum”, a afirmat Dorin Recean.

Șeful Executivului a adăugat că luni va propune președintelui Maia Sandu lista noilor miniștri pentru aceste portofolii.

Guvernul Recean a fost învestit în funcție pe 16 februarie 2023.

img23005624

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!