ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost acordate primele 5 credite prin Programul „373”, în sumă totală de aproape 9 mln de lei

15:18 | 14.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Primele 5 întreprinderi care au contractat credite cu dobândă avantajoasă, parțial acoperită de stat prin programul „373”, vor investi banii în utilaj modern și în tehnică agricolă, informează MOLDPRES.

Direcţia comunicare și protocol a Executivului a specificat că începând cu data de 22 iunie și până astăzi, au fost depuse 48 de cereri din partea antreprenorilor. Aceștia pot solicita credite investiționale de până la 15 milioane lei de la băncile comerciale partenere ale Programului guvernamental „373”. 

Reamintim că obiectivul programului „373” îl constituie revitalizarea activității IMM-urilor în contextul economic actual, prin acordarea de credite investiționale de către Entitățile Financiare Partenere (EFP) și compensarea parțială a ratei dobânzii de către Guvern, prin intermediul Fondului pentru Antreprenoriat și Creștere Economică a Moldovei (FACEM). Rata dobânzii la creditele în valută străină va fi de 3% anual, iar în lei - de 7% anual. Creditele investiționale pot fi contractate de IMM-uri pe un termen de până la 7 ani, cu o perioadă de grație de până la 3 ani.

Programul „373” prevede și garantarea cu până la 40%, după caz, din valoarea creditelor, prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor (FGC) din portofoliul ODA.  

Pentru mai multe detalii, accesați site-ul www.373.gov.md

Foto: Guvern

img23005639

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!