ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Membrii Partidului „Șor”, declarat neconstituțional, nu vor putea fi aleși pe o perioadă de trei ani

15:39 | 14.07.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Persoanele care erau membri ai organului executiv al Partidului Politic „Șor”, cele care aveau funcții elective sau erau pe listele de candidați supleanți în momentul în care formațiunea politică a fost declarată neconstituțională, nu vor putea fi alese pe o perioadă de trei ani de la pronunțarea hotărârii Curții Constituționale. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi de Parlament, informează MOLDPRES.

Inițiativa legislativă a fost elaborată de un grup de deputați din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, în contextul ajustării cadrului normativ intern privind lichidarea partidelor politice, după ce Curtea Constituțională a emis o Hotărâre prin care a declarat Partidul Politic „Șor” neconstituțional și l-a dizolvat.

De asemenea, proiectul de lege conține prevederea potrivit căreia atributele partidelor declarate neconstituționale nu vor putea fi utilizate de către alte partide politice, blocuri electorale sau alți concurenți electorali.

Documentul a fost votat în prima lectură, de 56 deputați. Acesta urmează a fi susținut de Parlament în cea de-a doua lectură.

img23005641

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!