ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a audiat raportul instituțiilor responsabile de securitatea Aeroportului Internațional Chișinău

18:42 | 14.07.2023 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 iul. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a audiat raportul instituțiilor responsabile de securitatea Aeroportului Internațional Chișinău: Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Aeroportul Internațional Chișinău, Autoritatea Aeronautică Civilă, Serviciul de Informații și Securitate, și a fost informat despre evaluarea sistemului de asigurare a securității la punctele de trecere a frontierelor, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Premierul Dorin Recean a solicitat instituțiilor: 1. Revizuirea în termen de 20 de zile a protocoalelor de securitate în Aeroport și în zona adiacentă; 2. Crearea unui centru de analiză și reacționare rapidă pe teritoriul instituției; 3. Ajustarea procedurii de patrulare activă în zona adiacentă Aeroportului; 4. Îmbunătățirea cadrului normativ legat de gestionarea persoanelor neadmise pe teritoriul Republicii Moldova; 5. Realizarea unei serii de simulări, conform unor scenarii create de contextul regional actual; 6. Optimizarea canalelor de comunicare inter-instituțională în situațiile de criză. 

Condițiile de securitate pe teritoriul Aeroportului Internațional Chișinău au fost sporite. Republica Moldova este o destinație sigură.

img23005644

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!