ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Colecția Prezidențială UE la Castel Mimi este o nouă atracție pentru oaspeții vinăriei din Bulboaca

13:59 | 20.07.2023 Categorie: Societate

Chişinău, 20 iul. /MOLDPRES/. Vinăria Castel Mimi anunță lansarea Colecției Prezidențiale UE, vinuri care marchează un moment istoric în cadrul integrării europene a Republicii Moldova. În timpul Summitului Comunității Politice Europene, desfășurat pe data de 1 iunie 2023 la Castel Mimi din Bulboaca, Anenii Noi, fiecare președinte participant a lăsat o amprentă proprie în Cartea Oaspeților și și-a pus semnătura pe eticheta vinului iconic al Castel Mimi, transmite MOLDPRES.

Potrivit lui Adrian Trofim, director Castel Mimi, "fiecare vizitator al vinăriei va avea posibilitatea să vadă colecția de sticle de vinuri, prin care șefii statelor europene au subscris istoria integrării europene a Republicii Moldova”. “Ursula von der Leyen, Olaf Scholz, Emmanuel Macron, Volodymyr Zelenskyy, Klaus Iohannis și ceilalți înalți demnitari au lăsat un mesaj de mulțumire pentru acest eveniment și au semnat o sticlă de vin iconică din colecțiile Castel Mimi", a explicat Trofim.

La Summitul Comunității Politice Europene, desfăşurat pe 1 iunie, la Bulboaca, raionul Anenii Noi, au participat 45 de șefi de stat sau de guvern din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, președintele Consiliului European, președinta Comisiei Europene și președinta Parlamentului European.

Foto: Preşedinţie

img23005801

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!