ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FOTO La Chișinău a fost organizată prima ediție a forumului Wine&Tech

11:31 | 21.07.2023 Categorie: Economie

Chişinău, 21 iul. /MOLDPRES/. La Chișinău a fost organizată astăzi prima ediție a forumului Wine&Tech, eveniment care unește pasiunea pentru vin cu inovațiile tehnologice, transmite MOLDPRES.

„Acest eveniment este un prilej de a explora împreună noile soluții digitale ce modelează viitorul sectorului vitivinicol”, potrivit Agenţiei pentru Dezvoltarea şi Modernizarea Agriculturii (ADMA).

Scopul forumului este de a construi punți de colaborare între producătorii de vin și experții din domeniul tehnologiilor digitale, promovând abordări inovatoare ce vor optimiza procesele în viticultură, producerea vinului, logistică, marketing, vânzări și vor crește valoarea adăugată și recunoașterea vinurilor moldovenești pe plan intern și internațional, explică ADMA.

Agenda evenimentului include mai multe activităţi de profil cum ar fi: prezentarea ultimelor tendințe digitale și tehnologice în industria vitivinicolă; oportunitatea de a cunoaște și colabora cu experți din industria tech și producătorii de vin; studii de caz și exemple de bune practici în adoptarea tehnologiilor digitale în industria vitivinicolă.

De asemenea, este prevăzută prezentarea strategiilor Ecommerce pentru Vinul Moldovei, a proiectului „Crama Viitorului” – un concurs de mentorat pentru implementarea tehnologiilor digitale, precum şi a unui Showroom de tehnologii și prestatori de servicii digitale și producătorii de vin.

„Acest forum este o oportunitate de a fi la curent cu inovațiile care modelează viitorul industriei vinului din Republica Moldova”, rezumă  Agenţia pentru Dezvoltarea şi Modernizarea Agriculturii.

img23005826

img23005826

img23005826

img23005826

img23005826

img23005826

img23005826

img23005826

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!