ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAEIE: R. Moldova condamnă atacurile rusești care vizează infrastructura civilă ucraineană de-a lungul Dunării

13:05 | 24.07.2023 Categorie: Politică

Chişinău, 24 iul. /MOLDPRES/. Republica Moldova condamnă recentele atacuri rusești care vizează infrastructura civilă ucraineană de-a lungul Dunării, situată în apropiere de granița cu România, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, acest atac prezintă riscuri semnificative în exportul de grâne din Ucraina și asigurarea securității alimentare, regionale și globale.

Un atac rusesc cu drone a lovit noaptea trecută o infrastructură portuară ucraineană în regiunea Odesa (sud) şi a distrus un hangar cu grâne. Atacul a vizat în special porturile de partea ucraineană a Dunării, considerate drept căi alternative pentru transportul de cereale ucrainene.

img23005877

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!